Hvorfor stoftryk?

Mønstre og dekorationer på stoffer har altid haft min store interesse. Allerede som barn arbejdede jeg med stoftryk. Jeg var allerede dengang betaget af muligheden for at udforme mønstre til stoffer selv.

I 1989 mødte jeg en thybo, som jeg gerne ville dele livet med og et par år senere flyttede jeg fra Hanherred til Thy. Jeg havde nu en mulighed for at begynde på noget nyt og min drøm om at uddanne mig til stoftrykker var en realistisk mulighed. Jeg havde tidligere arbejdet lidt med silkemaling, der igennem kom jeg i kontakt med dygtige undervisere. Jeg begyndte mere systematisk at stykke en uddannelse som stoftrykker sammen. Jeg tog på adskillige kurser hos dygtige og erfarne stoftrykkere.

Jeg lærte efterhånden mit eget billedsprog at kende og blev klar over at min udtryksform ofte er mønstre sat op i en planlagt orden. Jeg arbejder meget med geometriske former, men mere organiske former ordnet i mønstre , der kan sættes op side om side, igen og igen i utallige variationer, er blevet en pasion og en kilde til stadig undren over hvor forskellig det samme mønster kan tage sig ud.

pade.jpgpade.jpgpade.jpg

Site og Design er udviklet af Robin Overgaard